Hopp til hovedinnhold

En verdifull praksisperiode

Portrett av Thomas

Høsten er oppstarten for praksis i VG2 for neste års lærlinger. Praksisperioden varierer fra skole til skole – noen jobber én dag i uken frem til sommeren, andre har sammenhengende perioder én til to uker. Thomas Brogård-Olsen er en av lærlingene som gikk i praksis før han startet på lærlingperioden.

«Det som er fint med praksisperioden er at du får muligheten til å vise frem hva du kan. I tillegg får du utforsket både arbeidsmiljø og arbeidsoppgaver.»

Trenger flere plasser

Etter at fagfornyelsen trådte i kraft, ble mediegrafikerfaget omgjort til tre nye. Dette resulterte i en kraftig økning i antall søkere, noe som i utgangspunktet er svært positivt for bransjens fremtidsutsikter. Dessverre ser vi at mangelen på læreplasser ender med at noen håpefulle søkere ikke blir lærlinger.

En gyllen mulighet for bedrifter

Å gi en VG2 elev praksisplass, er en perfekt mulighet til å teste ut og bli kjent med en potensiell lærling god tid i forveien. Du kan teste flere av gangen og forplikter deg ikke til å ta inn eleven som lærling. Frida Pettersen, avdelingsleder i Amedia SMB beskriver verdien det gir både for eleven og for bedriften;

«Vi hadde to elever, så da vi valgte den ene visste vi at han passet inn hos oss, og var allerede en del av miljøet.»

Frida Pettersen i Amedia SMB Fredrikstad

Vi håper at flere bedrifter tar sitt samfunnsansvar i å engasjere seg i morgendagens mediestjerner. En praksiskandidat er kanskje en enklere vei inn for bedrifter som vurderer å bli lærebedrift.

Placeholder

Cathrine Pettersen