Hopp til hovedinnhold

Jobb og tjen penger samtidig som du tar fagbrev i et trykkeri

GPT lærling
allsidig jobbing som GPT lærling

Trykkeribransjen trenger flere lærlinger nå!

Som lærling i trykkerifaget tar du fagbrev i grafisk produksjonsteknikk. Da kan du jobbe med produksjon av alle typer trykte produkter i en bransje som er i vekst. Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon er godkjent opplæringskontor for lærlinger i faget og hjelper deg med å finne en lærebedrift du vil trives i.

Kan du bli lærling?

For å bli lærling er det best å ha bestått yrkesfaglig studieprogram VG2 industriteknologi eller elektrofag. Du kan være en aktuell kandidat med annen bakgrunn også, da må du regne med en lengre læretid før du får fagbrev. Lengden på din læretid beregnes ut fra utdanning og praksis. Den vil kunne vare fra 2 til 3 1/2 år. Bransjen er i vekst og mulighetene for å få jobb etter læretiden er veldig gode.

Nå er det ledige læreplasser i våre medlemsbedrifter i hele østlandsområdet.

Som lærling vil du få allsidig praktisk opplæring på avanserte produksjonsmaskiner i bedriften, GPT faget favner bredt over hele spekteret innen, trykk, ferdiggjøring, storformat, skilt og dekor, folieproduksjon eller emballasjeproduksjon. Etter læretiden er du klar for å jobbe i en bransje som krever tempo, presisjon og teknisk innsikt og interesse, med varierte, spennende og kreative oppgaver.

Du bør ha normalt fargesyn, gode praktiske ferdigheter, teknisk innsikt og generell kompetanse i bruk av digitale verktøy.

Hva vil du tjene?

Som lærling lønnes du etter tariffbestemte lønnssatser som starter på 35 – 50 % av nybegynnerlønn for fagutlærte det første halvåret og siden øker vi fra 60 % til 75 % det siste året. Skal du jobbe skift får lærlinger det samme skifttillegget som faglærte i bedriften.

Kan Grafisk produksjonsteknikk være noe for deg?

Ta kontakt med oss i Opplæringssenteret så hjelper vi deg i gang! 

For spørsmål om læreplassene og hvilke bedrifter som trenger lærlinger nå, ta kontakt med:

Daglig leder, Line Hverven på telefon 93245252, eller på mail, line@osvk.no

Søknadsfrist 1. August. 2022